آرگون مایع و گازی Ar
گاز آرگون در دمای بسیار بالا با بعضی از مادههایی که در شرایط عادی واکنش پذیری ندارند، می توانند واکنش پذیر باشند.
گاز آرگون
گاز آرگون یک گاز بدون رنگ، بدون بو، غیرسمی، غیر واکنشی و غیر قابل اشتعال است، که به این نوع گازها، گازهای بی اثر گفته می شود. آرگون یکی از عنصرهای موجود در جدول تناوبی عناصر و در بخش گازهای نجیب است. در ادامه در مورد گاز آرگون و مهم ترین سوالات در مورد آن صحبت می کنیم.
محصول آرگون تولید شده در این مجموعه با کنترل کیفی لحظه ای در مشخصات جدول بالا قابل سفارش می باشد.
- گاز آرگون چیست؟
گاز آرگون در اصل گازی است که یک درصد از اتمسفر را به خود اختصاص داده است. این گاز همان طور که گفتیم بدون رنگ و بوی خاصی است و با نماد شیمیایی Ar جزو خانواده گازهای نجیب است. این گاز یکی از کاربردیترین گازها در فرآیندهای صنعتی است و با روش تقطیر جزء به جزء ساخته میشود.
گاز آرگون به عنوان یک گاز بیاثر در دماهای زیاد استفاده میشود، چرا که این گاز در دمای بسیار بالا با بعضی از مادههایی که در شرایط عادی واکنش پذیری ندارند، می توانند واکنش پذیر باشند. همچنین آرگون می تواند از ورود آن ها به هر نوع واکنش شیمیایی جلوگیری کند.
ارگون بی رنگ، بی بو، بی مزه و غیر سمی است. هنگامی که در یک میدان الکتریکی قرار می گیرد، دارای درخشش یاسی/بنفش است.
ارگون (Ar) یک گاز نجیب است که 0.93٪ از جو زمین را تشکیل می دهد.
این گاز محیطی بی حرکت و تمیز و عاری از نیتروژن و اکسیژن را برای مذاب نمودن فلزات و آلیاژها فراهم می کند. در صنعت ریخته گری، آرگون برای شستن تخلخل از فلزات مذاب جهت از بین بردن ایرادات استفاده می شود این گاز بیشتر به عنوان یک گاز محافظ بی اثر در جوشکاری و سایر فرآیندهای صنعتی با دمای بالا که در آن معمولاً مواد از حالت غیر واکنشی به حالت واکنش پذیر تبدیل میشوند، مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال، از گاز آرگون در کوره های برقی گرافیتی استفاده می شود تا از سوختن گرافیت جلوگیری شود. آرگون همچنین در لامپهای رشته ای، روشنایی فلورسنت و سایر لولههای تخلیه گاز استفاده میشود. این گاز یک لیزر متمایز از گاز آبی-سبز ایجاد میکند. آرگون همچنین در استارتهای درخشش فلورسنت استفاده میشود و غالباً با دی اکسید کربن (CO2)، هیدروژن (H2)، هلیوم (He) یا اکسیژن (O2) ترکیب می شود تا ویژگی های قوس را در جوشکاری قوس فلزات با گاز محافظ (GMAW و MIG) تقویت کند.
- معرفی آرگون مایع
آرگون مایع با تقطیر کسری هوای مایع به طور صنعتی ساخته میشود. آرگون تحت عنوان یک گاز محافظ و بی اثر در فرآیندهای صنعتی و جوشکاری با دمای بالا که در آن شرایط، معمولا حتی ماده های غیرواکنشی نیز میل به واکنش نشان دادن را دارند، استفاده می شود تا از این طریق آرگون از واکنش دادن آن ها با هر نوع ماده شیمیایی جلوگیری کند.
آرگون مایع یا همان Argon Liquid در مقدار زیاد و در زمان جداسازی هوا پیدا میشود. آرگون مایع به وسیله تقطیر جزء به جزء هوا ساخته میشود و آرگون در حالت کلی در دو شکل مایع و گاز میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
حمل و نقل آرگون مایع به وسیله تانکرهای برودتی که دارای عایق هستند انجام میشود. آرگون مایع می تواند در انواع مختلفی ذخیره و منتقل شود که از اصلی ترین آن ها میتوان به مخزن های دونر، سیلندرهای مایع و مخزن های کرایوژنیک اشاره کرد.
محصول آرگون تولید شده در این مجموعه با کنترل کیفی لحظه ای در مشخصات جدول بالا قابل سفارش می باشد.
حتما بخوانید: جوشکاری و 9 کاربرد گازهای صنعتی در جوشکاری
عوامل مهم در تعیین قیمت گاز آرگون
اگر میخواهید قیمت گاز آرگون را بدانید قبل از این که اقدام به خرید کنید باید کاربرد، استفاده و عوامل مهم دیگری را بدانید تا بتوانید به قیمت کپسول گاز آرگون برسید. از این عوامل می توان به موارد پایین اشاره کرد:
چه مقدار خلوص را در گاز آرگون مد نظر دارید؟
تولیدکنندگان گاز آرگون، خالصی متفاوتی را از این گاز تولید میکنند و شما بهتر است در زمان خرید به این مسئله توجه کنید، معمولا افراد میخواهند بالاترین مقدار خلوص از گاز آرگون را خرید کنند اما شما میتوانید بسته به احتیاج خود گازهای آرگون با خالصیهای مختلف را تهیه کنید. گاز آرگون معمولا در چهار نوع مختلف درصد خالصی ساخته میشود که خرید آنها به کاربرد و احتیاج مشتری بستگی دارد.
ظرفیت کپسول آرگون در چه اندازه باشد؟
گاز آرگون در ظرفیتهای مختلف و مناسب، در سیلندرهای مخصوص و با رنگ های مختلفی تولید میشوند. ظرفیت این سیلندر یا کپسولها معمولا از ده لیتر شروع میشود و تا آخرین حد ظرفیت آن ادامه دارد. اما بهتر است بدانید محبوبیت ظرفیتهای گاز آرگون در اندازههای چهل لیتری بیشتر از دیگر ظرفیتها است.
قصد خرید از تولیدکننده دارید و یا موارد دیگر؟
قیمت گاز آرگون به نسبت تولیدکننده و واسطه میتواند تفاوت زیادی را داشته باشد. خرید کردن از فروشگاهها و یا افرادی که به طور خصوصی اقدام به فروش این گاز میکنند به طور قطع هزینه های بیشتری را برای شما خواهد داشت. علاوه بر هزینه اولیه خرید، مقداری از هزینه را نیز باید برای حمل و نقل کپسول گاز آرگون در نظر بگیرید. درنهایت توصیه میکنیم به طور مستقیم از تولیدکننده خرید کنید چرا که در مواردی ممکن است حتی شاهد تفاوت قیمت هفتاد درصدی بین قیمت تولیدکننده و واسطه باشید. پارسیاگاز گاز آرگون را با بهترین قیمت در اختیار شما قرار میدهد.
خطرات گاز آرگون
نفس کشیدن گاز آرگون
گاز آرگون گازی خنثی است و از نوع گازهایی است که باعث خفگی میشوند. تنفس مقدار زیاد گاز آرگون باعث به وجود آمدن مشکلاتی مانند سرگیجه، استفراغ، حالت تهوع، بیهوش شدن و در نهایت در شرایط وخیم باعث مرگ میشود. مرگ بر اثر تنفس گاز آرگون هنگامی اتفاق میافتد که فرد دچار بیهوشی شده و قادر به محافظت از خود در مقابل گاز آرگون نباشد. هنگامی که میزان اکسیژن فضا به حد پایینی میرسد میتواند باعث مرگ فرد در چند ثانیه شود. همچنین به علت تنفس گاز آزگون احساس سرگیجه، سردرد و خستگی نیز اتفاق میافتد. به طور قطع و دقیق نمی توان گفت تنفس چه مقداری از گاز آرگون باعث مشکلات سلامتی میشود اما اگر در یک محیط به علت پخش شدن گاز آرگون، اکسیژن محیط پایین آمده باشد مخصوصا در مکان های سربسته و محدود فرد می تواند نشانههایی مانند زنگ زدن گوش، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، خواب آلودگی و بیهوشی را مشاهده کند. همچنین علامتهایی مانند افسردگی تمامی حواس بدن، محدود شدن و حبس در محیط با اکسیژن پایین میتواند باعث مرگ شود. در حالت نرمال هوایی که در آن نفس میکشیم دارای 21 درصد اکسیژن است، زمانی که اکسیژن محیط به 16 الی 12 درصد برسد نفس کشیدن و ضربان قلب تندتر شده و عضلات شروع به از دست دادن هماهنگی خود میکنند. افرادی که به ناراحتی های عاطفی دچار هستند در اکسیژن 10 الی 14 درصد شروع به مشاهده علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، مختل شدن تنفس، خستگی غیر طبیعی، فروپاشی، بیهوشی میشوند. و با رسیدن اکسیژن به کمتر از 6 درصد تمامی افراد دچار حالتهای تشنجی و فروپاشی تنفسی شده و در نهایت به مرگ فرد ختم میشود.
تماس با پوست یا چشم
اگر آرگون به طور مستقیم با چشم و یا پوست تماس پیدا کند میتواند باعث سرمازدگی، صدمات و آسیبهای جدی شود، که اگر سریعا تحت درمان قرار نگیرد از قرمزی ملایم به گانگرن تبدیل میشود. اگر گاز آرگون وارد چشم شده و یا با پوست شما تماس بگیرد باعث یخ زدگی در هر دوی آنها می شود و آسیب های زیادی را به آنها وارد میکند.
خطر آتش سوزی
کپسولهای آرگون به علت بالا رفتن فشار مخزن میتوانند تحت حرارت بالا منفجر شوند.
تأثیرات محیطی
آرگون در حالت عادی در هوا پخش میشود و برای زندگی حیوانات و گیاهان خطری ندارد، همچنین در محیطهای آبی نیز آرگون تاثیر مضری ندارد.
- فروش گاز آرگون
گاز آرگون را میتوانید با انواع کیفیت و در ظرفیتهای مختلفی بسته به احتیاج خود تهیه کنید. فروش گاز آرگون در گریدهای مختلفی انجام میشود. گاز آرگون به وسیله تولیدکنندگان مختلفی در این زمینه به فروش می رسد و شما میتوانید برای فهمیدن شرایط و قیمت های فروش گاز آرگون به صورت اینترنتی و یا حضوری به شرکت پارسیاگاز مراجعه کنید.
- تولید گاز آرگون چگونه است؟
در حالت معمول بیش تر کپسولهای گاز آرگون، از آرگونِ گرفته شده از جو، و اتمسفر زمین پر میشوند. معمولا تولید گاز آرگون به صورت تقطیرِ جز به جز انجام میشود که در اصل مشابه فرآیندی است که برای تولید گاز اکسیژن و گاز نیتروژن انجام میپذیرد.
قیمت آرگون مایع
قیمت گاز آرگون همیشه مطابق تعرفههای مشخص شده حساب میشود اما بهتر است بدانید برای تعیین قیمت آرگون مایع از این فاکتورها استفاده میکنند:
- ظرفیت و لیتر مورد نظر
- مسافت طی شده برای رسیدن به دست مشتری
- زمان خرید آرگون مایع
- میزان خالصی آن
- خرید از تولید کننده یا خرید با واسطه
حتما بخوانید: استفاده از ارگون در جوشکاری
دیگر کاربردهای گاز آرگون
گاز آرگون یکی از گازهای حامل معمول در کروماتوگرافی گازی است. آرگون به عنوان گاز حامل در اچ پلاسما و کاشت یون و همچنین به عنوان پتو جوی در رشد کریستال استفاده می شود.
آرگون همچنین گاز منتخب برای طیف سنجی ICP است.
بسیاری از لولههای شمارشگیر حاوی گاز آرگون یا مخلوط آرگون با بخارهای ارگانیک یا سایر گازها (مثلا 10 درصد متان در آرگون) هستند.
آرگون یکی از گازهای اصلی برای پر کردن لامپهای رشته ای است. معمولا در لامپ های رشته ای آرگون با نیتروژن، کریپتون و نئون مخلوط می شود. در لوله های فسفری آرگون بصورت مخلوط با نئون، هلیوم و بخارات جیوه وجود دارد.
فرآیند کربن زدایی آرگون-اکسیژن (AOD) یک روش بسیار رایج برای بهبود و اصلاح فولاد ضدزنگ است که در مقادیر زیاد هم به صورت مایع و هم گازی استفاده می شود.
در صنعت داروسازی نیز آرگون به عنوان جایگزینی برای اکسیژن در بالای ظرفهای داروهای داخل وریدی استفاده می شود تا ماندگاری این داروها افزایش یابد.
آرگون مایع در جراحیهای سرمایشی مثل جراحی های نابود کردن سلولهای سرطانی کاربرد دارد.
آرگون در طیف سنجی جذب اتمی به عنوان یک پوشش گازی در کوره های دارای آستر گرافیتی استفاده میشود.
آرگون به صورت ترکیب شده با فلور و هلیوم در لیزر اگزایمر (excimer laser) کاربرد دارد.
آرگون به عنوان گاز عایق در پنجره های دوجداره با کارایی بالا استفاده می شود تا عایق بودن در برابر حرارت را در این پنجره ها بهبود بخشد.
آرگون در صنعت آهن و فولاد نیز برای جلوگیری کردن از اکسیدشدن آلیاژهای فلزی و فلزهای مذاب به کار می رود. در این صنعت، آرگون همچنین برای گاز زدایی و گوگرد زدایی از وانهای فولاد و آهن مذاب استفاده می شود.
آرگون اغلب به صورت مخلوط با هیدروژن به عنوان یک جو یا فضای محافظ در عملیات حرارتی بر روی برخی از فلزات، به طور مشخص فلزاتی که در صورت استفاده در اتمسفر حاوی نیتروژن، به نیتروژن حساس می شوند، استفاده میشود.
آرگون برای نگهداری از شراب نیز کاربرد دارد، به این صورت که آرگون سنگین ترین جایگزین هوا میشود و از اکسیداسیون محلول الکلی جلوگیری می کند. در نتیجه هم کیفیت و هم ماندگاری در بطریها و بشکه باز شده افزایش می یابد.
آرگون به صورت ترکیب شده با نیتروژن گاهی برای باد کردن کیسه های هوایی یا ایربگ ها استفاده می شود.
آرگون اغلب به صورت ترکیب شده با نیتروژن و یا دی اکسید کربن برای خاموش کردن آتش استفاده می شود، چرا که خاصیت بی اثر بودن این گاز مانع آسیب آن به وسایل حین خاموش کردن آتش میشود.
آرگون در آزمایشگاه به عنوان گاز تصفیهکننده یا گاز متعادل کننده در مخلوط های گازی استفاده می شود.